Terapeutul vs. Psiholog

Vrei să înțelegi diferența dintre un consilier și un terapeut?

Există profesioniști autorizați în domeniul sănătății mintale care ne pot ajuta să obținem ajutor pentru problemele noastre și să le îmbunătățim. Terapia poate fi furnizată de profesioniști autorizați în sănătate mintală. Cunoașterea numelor profesioniștilor din domeniul sănătății mintale vă poate ajuta să găsiți un terapeut. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți diferențele dintre un terapeut, un psiholog și un director în psihologie.

Tipuri diferite
Găsiți un profesionist autorizat care să vă ajute cu nevoile dvs

Licențe diferite pentru profesioniștii din domeniul sănătății mintale necesită grade diferite. În timp ce unii consilieri au nevoie doar de o diplomă de licență, alții necesită mai multă educație. Nu este ușor să găsești terapeutul profesionist autorizat potrivit pentru a-ți începe călătoria terapeutică. Nu este ușor să găsești terapeutul profesionist autorizat potrivit pentru tine. Odată ce faci, vei fi pe drumul tău spre vindecare și să te simți mai puternic. Un profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale poate oferi terapii și planuri de tratament individualizate, eficiente, care să răspundă nevoilor dumneavoastră specifice.

Există multe tipuri de terapii. Acestea includ, dar nu se limitează la, consilieri de orientare, terapeuți ocupaționali, terapeuți în artă, terapeuți ocupaționali, terapeuți fizici, terapeuți muzicali, terapeuți dans, aromaterapeuți, hipnoterapeuți, consilieri de reabilitare, consilieri pentru abuz de substanțe, consilieri de carieră și multe altele.

Este dificil de determinat diferența dintre un psihiatru și un terapeut. Există mulți profesioniști în domeniul sănătății mintale care pot oferi terapie eficientă și soluții reale pentru problemele de zi cu zi. Acesta este probabil un consilier lângă tine. Mulți furnizori de servicii de sănătate mintală oferă o consultație gratuită în care vă puteți discuta sentimentele și gândurile cu ei, astfel încât să puteți găsi terapeutul potrivit pentru dvs. Este o idee bună să verificați dacă persoana pe care urmează să o consultați este un consilier autorizat în sănătate mintală (LMHC). Puteți discuta cu recepționerul lor pentru a afla mai multe.

Aveți dreptul de a consulta un consilier mintal sau un furnizor de sănătate mintală care vă satisface nevoile. Oamenii se simt adesea copleșiți de subiectul sănătății mintale. Acest lucru este de înțeles. Când vine vorba de căutarea asistenței medicale mintale, există multe motive pentru care oamenii se simt copleșiți. Terapia online este o opțiune excelentă (descrisă mai detaliat mai jos). Următoarele sunt probleme comune pe care terapeuții și psihologii le abordează:

Managementul furiei
Tulburări de alimentație numite binging
Tratamentul depresiei
Managementul stresului
Tulburarea consumului de substanțe
Tulburare obsesiv-compulsive

Terapia profesională (cu un consilier autorizat) vă va ajuta să gestionați simptomele problemelor de mai sus și alte probleme precum depresia, anxietatea și stresul. Este esențial să găsiți terapeutul potrivit care să vă ajute să învățați cum să vă gestionați gândurile și sentimentele pentru a vă îmbunătăți viața. Ei vă pot oferi sfaturi, sfaturi și resurse pentru a vă ajuta cu provocările zilnice.

Un consilier profesionist autorizat, un psiholog sau un profesionist autorizat în sănătate mintală vă poate ghida prin procesul terapeutic și vă poate explica metoda de terapie preferată. Priviți metodele preferate la care este membru furnizorul dumneavoastră înainte de a începe să căutați terapeuți. Puteți verifica dacă furnizorul dvs. este licențiat vizitând online consiliul de licențiere de stat. Când căutați online un terapeut, puteți afla mai multe informații despre furnizorul de îngrijiri de sănătate mintală.

Cognitiv Comportamental

Terapia cognitiv-comportamentală este o formă de terapie pe care psihologii și terapeuții o pot practica în Statele Unite. Acest tip de terapie comportamentală te învață cum să recunoști gândurile negative și să le schimbi în unele pozitive. Poate duce la un comportament pozitiv și la rezultate pozitive. Sesiunile de terapie prin vorbire pot fi efectuate în multe locuri, inclusiv în centre de consiliere și spitale. Cabinete private și cabinete de terapeut sunt, de asemenea, disponibile. Terapia comportamentală este un tratament care schimbă viața, care oferă oamenilor instrumentele pentru a depăși temerile și pentru a face schimbări pozitive în viață.

Indiferent unde se desfășoară sesiunile tale, un psihoterapeut calificat se va asigura că te simți suficient de confortabil pentru a începe să lucrezi la problemele și preocupările tale. Participanții la CBT se pot simți împuterniciți atunci când se confruntă cu tulburări mentale sau alte probleme, cum ar fi gestionarea furiei, traume, PTSD, agresiune sexuală și multe altele. Iată câteva beneficii ale terapiei cognitiv-comportamentale.

Anxietatea și depresia apar adesea simultan. Tulburarea de anxietate poate provoca îngrijorare și gânduri iraționale. Tulburarea de anxietate se poate hrăni singură și poate face dificilă ruperea acestor obiceiuri proaste. Un terapeut cu experiență vă poate ajuta să creșteți conștientizarea de sine și înțelegerea gândurilor voastre. Acest lucru vă va permite să ajungeți la rădăcina temerilor tale, ceea ce va duce la o mai mare rezistență. Gândurile negative pot agrava depresia. Acest lucru poate duce la un cerc vicios, deoarece depresia te poate face să te simți mai stresat și să te arunce din rutina ta obișnuită. Consilierea cognitiv-comportamentală este un tratament pentru depresie, anxietate și/sau ambele. Iată cum.

Gândurile negative despre anxietate, fobii și depresie pot fi respinse sau ignorate.
Terapia cognitiv-comportamentală poate ajuta, de asemenea, cu efecte secundare, cum ar fi anxietatea și depresia, cum ar fi insomnia sau ieșirea din rutina.
Este posibil să faci CBT practica ta zilnică prin încorporarea acesteia în viața de zi cu zi. Nu trebuie să suferi de depresie, anxietate sau orice alte probleme de sănătate mintală.

Poate fi o idee bună să căutați un consilier certificat CBT. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți diferențele dintre psihologi și consilieri.

Psihologii

Psihologii dețin o diplomă în psihologie și este posibil să fi făcut studii avansate în domeniu. Aceasta include doctorat și doctorat. niveluri. Alături de colegi, aceștia pot fi, de asemenea, profesori la instituții de învățământ superior sau de cercetare pe teme care îi interesează. Ei sunt responsabili pentru diagnosticarea pacienților și clienților și pentru determinarea tratamentelor pe baza a ceea ce observă.

Carl Rogers este unul dintre părinții fondatori ai psihologiei. Carl Rogers este binecunoscut pentru schimbarea focalizării terapiei pentru a nu fi pe terapeut să fie expert, ci mai degrabă să înțeleagă personalitatea și relațiile umane ale clientului. Psihologii joacă un rol important în sprijinirea și îndrumarea pacienților. Îi pot ajuta să ia decizii, să-și înțeleagă emoțiile și să-și comunice sentimentele, astfel încât să poată face pașii potriviti. Psihologii lucrează adesea împreună cu psihiatrii pentru a aborda problema unui pacient. Deși nu pot prescrie medicamente, psihiatrii pot. Aceste profesii sunt complementare în tratamentul lor.

Consilierii pot include orice număr de profesii, inclusiv asistență socială. Consilierii pot fi numiți terapeuți. Puteți afla că consilierii au o diplomă de master sau doctorat.

Există multe tipuri de terapeuți și experți mentali cu acreditări și expertize diferite. Unele oferă terapie pentru adulți, în timp ce altele sunt mai concentrate pe tineri. Terapia poate fi benefică atât pentru copii, cât și pentru adulți. Discuția despre terapie cu adulții este mai frecventă decât consilierea pediatrică. Ambele sunt importante și ambele sunt posibile. Poți găsi consilierul potrivit pentru tine, copilul tău sau o altă persoană dragă.

Deși pot oferi sprijin și îndrumare, funcția unui terapeut depinde de expertiza și nivelul de calificare al acestora. Să aruncăm o privire mai atentă asupra diferitelor tipuri de terapeuți.

Diferite tipuri de terapeuți

Există multe tipuri și niveluri de consilieri și terapeuți profesioniști autorizați. Fiecare acoperă diferite aspecte ale suferinței mentale. Găsiți consilierul potrivit pentru dvs. aflând mai multe despre metodele care funcționează cel mai bine.

Puneți întrebări specifice în timp ce căutați consilierul potrivit. Întrebați despre istoria terapeuților lor care îi ajută pe alții să depășească problemele pe care le aveți. Întrebați despre metodele lor preferate de tratament. Este posibil să aveți mai mult succes într-o ședință de terapie de grup cu un terapeut decât în ​​ședințele de terapie unu-la-1. Un terapeut bun poate face diferența și poate recomanda care este cel mai potrivit pentru tine. Este posibil să puteți obține o trimitere către un alt terapeut care este calificat să se ocupe de situația dumneavoastră particulară.

Iată câteva exemple de terapeuți care practică în Statele Unite, în funcție de tipul de terapie pe care îl oferă.

Familia

Consilierea de familie sau terapia de familie este pentru adulți, cupluri și familii. Un consilier ajută o familie sau un grup de oameni să facă față numeroaselor lor probleme. Terapeuții de familie oferă servicii de asistență socială, terapie de cuplu și consiliere de cuplu în centrele de consiliere familială. Terapia de familie poate include următoarele:

Uneori, este ușor să te simți copleșit atunci când ai grijă de o persoană dragă cu boli mintale. Consilierii pot ajuta persoana cu boli mintale sau ceilalți membri ai familiei să-și gestioneze boala mintală.
Adulții, cuplurile și familiile pot învăța modalități de a gestiona mai bine conflictele. Luptele în familie sunt inevitabile. Un terapeut de familie ar putea ajuta familiile fără a recurge la violență sau la strategii de coping nesănătoase. Un terapeut cu experiență în terapia de familie vă poate ajuta să vă întăriți relațiile de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *