Repere Pitești

Pitesti, aproape de orase

* Bucuresti (108 km SE)
* Ramnicu-Valcea (49 km NV)
* Ploiesti (91 km E)
* Craiova (103 km SW)
* Sibiu (118 km NV)
* Brasov (109 km NE)
* Targoviste (46 km E)
* Campulung Muscel (48 km N)
* Mioveni (8km N).
* Slatina (61km SW).
* Curtea de Arges (38 km N)

Pitesti

Recensământul din 2002 a arătat că există o populație stabilă de 168.458. A existat o tendință descendentă și o densitate a populației de 171.498/km2. Anuarul Statistic 2008 al Piteștiului a fost publicat de Primăria Pitești. A fost intocmit de Directia Judeteana de Statistica Arges. Românii reprezintă 99% din populație, în timp ce romii reprezintă 1%.

FC Arges este cel mai mare club de fotbal din regiune. Se mândrește cu un centru fantastic pentru juniori și copii care a produs mulți jucători remarcabili în România, printre care Adrian Mutu și Nicolae Dica. Acesta este doar ultimul an. Nicolae Dobrin a fost cel mai cunoscut jucător al Argeșului. Este din cauza stadionului lor, Stadionul Nicolae Dobrin. Pitestiul mai are alte doua cluburi de fotbal: International Pitesti este in Liga a II-a, in timp ce FC Rapid Pitesti este in Liga a IV-a.

Pitesti este gazda a doua echipe de baschet: BCMUS Pitesti si BCA Pitesti. Arges Volei Pitesti, o echipa de volei feminin, este situata in Pitesti. CSM Pitesti are si o piscina olimpica precum si o zona de inot in aer liber situata in cartierul Tudor Vladimirescu. Terenul de tenis din Bascov găzduiește anual „Turneul Challenger feminin de la Pitești”.

Pitesti locuri de cult

* Biserica Sf. Nicolae din Pitesti
* Manastirea Trivale
* Catedrala Regală Sfântul Gheorghe

Pitesti monumente si cladiri

* Galerie de artă
* Galeria de artă naivă
* Grădina Zoologică poate fi găsită în Pădurea Trivale. Se intinde pe o suprafata de 300m2. Pentru că adăposturile sale pentru animale nu erau la standardele europene, Grădina Zoologică a fost inclusă în programul de modernizare.
* Muzeul Judetean Arges se gaseste in centrul orasului in fosta Prefectura Arges. A fost construit între 1898-1899. Contine numeroase colectii printre care arheologie (comori din epoca romana de la Rociu, Balanesti); istorie; numismatică; artele moderne (picturi locale din secolul al XIX-lea și grafică din secolul al XX-lea); Științe ale naturii și o colecție de cărți cu 18.000 de volume.
* Teatrul Alexandru Davila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *