Cum să-ți dai seama când este timpul să te îndepărtezi de iubirea ta

Poate fi dificil să recunoști dragostea. Poate fi dificil să recunoști când dragostea romantică s-a terminat. Ar fi putut dura ani până îți găsești pe cineva pe care te simți iubit cu adevărat. Te simți pierdut și nesigur dacă acesta este lucrul potrivit.

Cum să-ți dai seama dacă este corect?

Nu înseamnă neapărat că relația ta ar trebui să se încheie doar pentru că ai pierdut entuziasmul inițial pe care ai simțit-o la începutul relației. Uneori, este momentul potrivit pentru a-ți pune capăt relației. Alteori, ar putea fi un patch dificil sau ai nevoie de puțină intimitate (de exemplu, când crezi că soția mea nu mă mai iubește). Terapia online, pe lângă sfaturile oferite aici, poate fi o modalitate de a vorbi despre problemele tale. Poate fi la fel de dificil să închei o relație precum este să-ți iei rămas bun de la un prieten.
Când plecați este corect și când să rămâneți cu ea

Relația ta va trece prin mai multe etape. Nu a fost posibil să păstrăm pentru totdeauna acel sentiment inițial de bucurie și entuziasm. Treci cu vederea defectele și imperfecțiunile cuiva când te îndrăgostești. Cu toate acestea, în entuziasmul unei noi relații, s-ar putea să nu observi aceste lucruri. Pe măsură ce îmbătrânești și acorzi mai multă atenție lucrurilor pe care le observi, acestea devin mai evidente. Este ușor să te întrebi: „Cum am putut să ratez asta?”

Acest lucru este normal pentru o relație pe termen lung. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la relația ta.

Nu înseamnă că trebuie să-ți închei relația romantică pentru că începi să fii în dezacord unul cu celălalt și să ai păreri diferite. Este rar ca doi oameni să fie de acord cu totul într-o relație. Cel mai probabil, unul dintre parteneri să cedeze celuilalt. Este important să recunoașteți că dezacordul nu înseamnă întotdeauna că aveți probleme. Uneori poate fi chiar un semn pozitiv dacă înveți cum să treci peste el și să construiești o relație sănătoasă.

Este puțin probabil ca o relație să dureze ani de zile fără a avea dezacorduri și argumente. Este normal ca relațiile să experimenteze suișuri și coborâșuri. Relațiile sănătoase și dragostea adevărată pot face față oricăror dificultăți făcând compromisuri, acordând prioritate dragostei de sine și respectului. Vom discuta câteva motive pentru care nu ar trebui să renunți la relația ta.

Dacă simți că ai pierdut cine este adevăratul tău sine

Este un semn să ieși dintr-o relație dacă îți dai seama brusc că nu te cunoști și te-ai schimbat atât de mult pentru a o menține în viață. Dragostea romantică adevărată nu necesită ca celălalt să se schimbe. Imaginează-ți că te afli într-o relație în care nu te iubești pentru ceea ce ești cu adevărat. Dacă se întâmplă asta, nu ar trebui să fii într-o relație cu ei. Relațiile ar trebui să fie despre a construi ceva împreună.

Este posibil să fie nevoie să închei o relație dacă ai făcut atât de multe schimbări în viața ta încât nu te mai recunoști sau ai pierdut legătura cu valorile tale de bază. Dacă se fac schimbările necesare, terapia și consilierea pot ajuta la susținerea unei relații. Ambii parteneri trebuie să fie deschiși să o facă să funcționeze.

Dacă știi adevărul în intestine

Ai încredere în instinctele tale în toate aspectele vieții. Îți poți da seama dacă relația ta nu funcționează, chiar dacă nu îți este clar, dar asta nu înseamnă că ar trebui să pleci. Dacă vă aflați într-o astfel de situație și sunteți căsătorit, poate doriți să discutați cu soțul dumneavoastră pentru a discuta. De asemenea, ai putea lua în considerare consilierea unui antrenor sau terapeut de întâlniri pentru a te ajuta să descoperi cauza principală și nu doar să te îndepărtezi de dragostea și căsnicia ta. Dacă ești doar într-o relație ocazională, nu ar trebui să fii forțat să o păstrezi dacă nu simți ce este corect.

Deși este bine să încerci să găsești cauza principală a problemei sau să ai conversații semnificative, există momente în care doar știi. Trebuie să ai încredere în instinctele tale.

Dacă treci prin mișcare, dar nu simți nicio fericire sau dragoste

Este important să știți diferența dintre o relație care trece prin fiecare etapă a iubirii și doar trece prin mișcări. Poate că este timpul să pleci dacă simți că doar urmezi un tipar, făcând aceleași lucruri ca și cu partenerul tău, chiar dacă nu ai dovezi care să-l susțină.

Nu te simți respectat

Respectul și respectul de sine sunt două dintre cele mai importante lucruri într-o relație sănătoasă. Nu este sănătos ca o relație să continue dacă partenerul tău nu te respectă. Lipsa de respect se poate răspândi rapid în restul relației tale, deoarece ar putea însemna că nu prețuiesc sentimentele și dorințele tale.

Este posibil să nu reușiți să acceptați comportamentul lor și, de asemenea, ei ar putea merge împotriva limitelor pe care le-ați stabilit. Respectul este esențial în toate relațiile, dar mai ales în relațiile romantice. Pierderea respectului este un semn de avertizare care nu trebuie ignorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *