Care sunt beneficiile unui terapeut?

Căsătorie

Consilierii matrimoniale sunt terapeuți matrimoniali și familiali autorizați (LMFT). Ei ajută cuplurile să facă față problemelor lor în relații și oferă servicii de consiliere pentru căsătorie. Profesioniştii autorizaţi în domeniul sănătăţii mintale, LMFT oferă o varietate de servicii care completează eforturile lor de consiliere conjugală.

LMFT oferă terapie de vorbire și terapie de angajament împreună cu următoarele:

Sănătate mentală

Un consilier pentru căsătorii poate ajuta un partener să-și gestioneze tulburarea bipolară. Dacă le au pe amândouă, consilierul îi poate ajuta pe fiecare să le gestioneze.
Un consilier matrimonial poate ajuta, de asemenea, cu probleme de comunicare. Uneori, relațiile ajung în dezordine nu din cauza unei probleme rău intenționate, ci din cauza faptului că părțile nu sunt capabile să comunice eficient. Poate duce la certuri și alte drame dacă înțelegi greșit cuvintele. Consilierul matrimonial poate ajuta cuplul cu aceasta și orice alte probleme cu care s-ar putea confrunta.
Consilierii ar putea fi capabili să ajute cu finanțele. Aceasta este o problemă majoră în relații. Multe cupluri ajung să se despartă pentru că cheltuiesc prea mult sau sunt necinstiți. Deși un consilier matrimonial nu este un contabil, ei îi pot învăța pe oameni cum să fie mai responsabili din punct de vedere financiar, ajutându-i să înțeleagă cum să cheltuiască mai bine banii, să-și comunice cheltuielile și să se ocupe de orice probleme de sănătate mintală care ar putea duce la cheltuieli excesive.
Alte probleme precum infidelitatea pot fi abordate de un consilier matrimonial. Încercați astăzi terapia de cuplu sau consilierea.

Poate părea că relația voastră este prea toxică pentru a vă angaja un consilier matrimonial. Dar, nu este probabil. Consilierul matrimonial sau asistentul social clinic potrivit vă poate ajuta să vă recuperați foarte bine într-o relație care nu este doar pe margine, ci și pe stânci. În primele câteva sesiuni, probabil că veți simți impactul lor.

Substanţă

Dacă vă confruntați cu dependența de droguri sau alcool, ar trebui să căutați un consilier specializat în acest domeniu. Un consilier pentru substanțe este un profesionist autorizat în domeniul sănătății mintale care ajută persoanele care sunt dependenți de substanțe care le amenință viața. Se crede adesea că există rușine atunci când căutați ajutor de la un consilier pentru abuz de substanțe.

În primul rând, admiterea că ai o problemă te poate ajuta să mergi mai departe. Mulți oameni caută ajutor de la un consilier pentru abuz de substanțe pentru a afla cum pot începe recuperarea fără a cădea înapoi în aceleași capcane. Abuzul de substanțe poate cauza multe probleme. Poate ruina o familie și poate duce la tulburări de alimentație, care pot duce la moarte, scădere periculoasă în greutate și anxietate. Vorbește cu un consilier dacă tu sau cineva drag te lupți cu abuzul de substanțe. Ei vă pot ajuta cu îngrijirea sănătății.

În timp ce unii oameni își pot gestiona dependențele prin terapie în ambulatoriu pentru unii, alții care suferă de probleme de droguri și alcool care pun viața în pericol ar putea beneficia de accesul regulat la consilieri la centrele de tratament.

Poate fi dificil să navighezi în centrele de tratament din Statele Unite. Cu toate acestea, există terapeuți disponibili care vă vor ajuta să scăpați de dependența de droguri și alcool într-un mod ușor. Centrele de tratament oferă o detoxifiere sigură de alcool și droguri. Adesea, detoxifierea este periculoasă. Este important să găsești consilierul potrivit pentru situația ta. Centrele de tratament vă pot ajuta să evitați drogurile și alcoolul și să identificați factorii declanșatori. Discutați cu un consilier dacă sunteți interesat să primiți servicii de dezintoxicare.

Jale

Un consilier vă poate ajuta să faceți față pierderilor și durerii. Consilierii de acest calibru vă pot ajuta să faceți față pierderii celor dragi, fie că este vorba de o moarte subită sau de o luptă pe termen lung cu cancerul sau alte boli fatale. Aflați mai multe despre doliu, inclusiv despre cum poate fi complicat și despre cum nu vă puteți „depăși” pierderea. De asemenea, poți învăța cum să trăiești fără ele. Dacă vă simțiți blocat sau nu puteți merge mai departe în procesul de doliu, găsiți un terapeut autorizat, cu o specializare în durere și pierdere.

Copil/Adolescent

Un consilier autorizat pentru copii și adolescenți este un profesionist în sănătate mintală care face exact ceea ce sugerează titlul lor. Această specialitate permite consilierilor să ajute copiii și adolescenții și familiile acestora să facă față numeroaselor probleme familiale care pot apărea în primii ani. Copiii pot fi diagnosticați cu probleme de comportament, cum ar fi personalitatea limită, dificultăți de învățare, probleme de familie sau dificultăți de navigare în școli și clase. Adolescenții pot experimenta, de asemenea, anxietate în legătură cu durerile de creștere, perspectivele de muncă, relațiile și alte probleme. Toate aceste probleme pot fi abordate de un consilier.

Dacă copiii, adolescenții sau adulții doresc să-și rezolve problemele de sănătate comportamentală, au nevoie de cineva cu care să vorbească. Consilierii sunt calificați în a ajuta oamenii și pot consilia pe oricine, de la copii până la vârstnici. Consilierii sunt pricepuți să-i ajute pe părinți să empatizeze cu copiii, adolescenții sau adulții tineri.

Divorț

Un terapeut de divorț este un alt consilier pe care s-ar putea lua în considerare. Uneori, un cuplu decide să divorțeze și un consilier matrimonial nu este suficient. Terapia de cuplu pentru divorț este disponibilă de către profesioniști autorizați în sănătate mintală, care sunt instruiți pentru a ajuta oamenii să navigheze în apele dificile ale divorțului.

Ei ar putea folosi procesul de colaborare. Un proces de divorț în colaborare implică colaborarea cu un consilier profesionist pentru a ajunge la un acord. Poate fi epuizant din punct de vedere emoțional și costisitor să rezolvi lucrurile în instanță. Procesul de colaborare are scopul de a aduce pe toți împreună și de a-i ajuta să ajungă la o soluție amiabilă. Procesul de colaborare cu un consilier merită luat în considerare dacă reușiți să vă controlați antipatia față de soțul dumneavoastră.
Un consilier de divorț cu experiență vă poate ajuta să faceți față oricărei traume, inclusiv violența partenerului intim.

Grup

Terapia de grup este un grup de profesioniști autorizați în sănătate mintală care ajută persoanele cu probleme similare. Asigurarea dumneavoastră poate acoperi terapia de grup. Participanții se pot simți confortabil să discute problemele lor și să găsească soluții cu alți oameni care au aceleași idei prin terapia de grup.

Probleme cu sănătatea comportamentală. Terapia de grup îi poate ajuta pe alții să învețe cum să comunice cu ceilalți și cum să-și controleze emoțiile.
Probleme cu relațiile. Vorbește cu alte persoane despre orice problemă din relația ta. Puteți avea apoi o conversație cu cealaltă parte despre a dumneavoastră. Este un lucru bun să vă aerisești. După ce ți-ai eliberat sentimentele, poți lucra împreună la rezolvarea oricăror probleme din relația ta.
Puteți găsi soluții creative atunci când lucrați cu alți adulți.

Terapeutul de Asistență Socială

Deși majoritatea asistenților sociali sunt asociați cu familiile, un consilier asistent social clinic sau un asistent social poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta indivizii și întreaga comunitate. Un consilier asistent social clinic poate ajuta pe oricine în ceea ce privește bunăstarea și modul în care performează. Terapeuții de asistență socială excelează în ceea ce fac. Mulți oameni pot beneficia de serviciile asistenților sociali clinici. Acești profesioniști autorizați în sănătate mintală lucrează adesea în comunitate alături de familii.

Fiecare persoană are un loc de muncă sau un rol social diferit. Un consilier asistent social clinic vă poate ajuta să vă îmbunătățiți viața. Terapeutul asistent social clinic îi ajută pe pacienți să facă față depresiei, dependenței, precum și să ofere abilități de gestionare a tulburărilor depresive, cum ar fi stresul post-traumatic. Consilierii de asistență socială pot fi găsiți în medii private, non-profit și clinice.

Probleme similare
Rănire

Deși o leziune cerebrală vă poate afecta capacitatea de a funcționa în viața de zi cu zi, este posibil să faceți schimbări pozitive apelând la consilierul potrivit. O leziune cerebrală poate fi uneori inversată. Cu toate acestea, trebuie să discutați cu consilierul potrivit pentru a construi o alianță terapeutică care va aduce schimbări pozitive în viața voastră.

Pentru a găsi consilierul potrivit pentru dvs., contactați compania de asigurări. Blue Cross, o companie de asigurări care oferă planuri de sănătate comportamentală, oferă servicii de sănătate mintală. Medicul dumneavoastră primar vă poate trimite la un terapeut din rețeaua dumneavoastră sau la unul care poate trata leziuni precum acestea.

Test

Oricare dintre acești profesioniști poate efectua teste psihologice. Testarea psihologică este disponibilă dacă bănuiți că aveți o condiție psihică sau fizică. Există adesea criterii pe care trebuie să le urmați pentru a solicita testarea psihologică. Vi se poate pune un diagnostic dublu. Acesta este momentul în care condițiile de sănătate mintală se suprapun. Un consilier autorizat vă va ajuta să decideți cea mai bună terapie pentru a gestiona un diagnostic dublu.

Criminalistică

Psihologii legiști combină psihologia cu cauzele judiciare și procedurile de aplicare a legii. Acest domeniu combină psihologia cu dreptul și poate fi găsit în multe instanțe din întreaga lume. Psihologia criminalistică ar putea fi alegerea potrivită pentru tine dacă ești interesat de drept.

Ai grijă

Acest domeniu se concentrează pe scăderea costului asistenței medicale, care nu este pentru profit, oferind în același timp aceleași servicii de înaltă calitate. Costul asistenței medicale în America a fost o problemă recent. Îngrijirea gestionată este concepută pentru a reduce costurile. Dacă sunteți interesat să îi ajutați pe cei mai puțin norocoși din întreaga lume, acest loc de muncă poate merita luat în considerare. În timp ce mulți oameni ar crește dacă ar avea acces la asistență medicală de calitate, pentru mulți nu este posibil.

Psihoterapie

Acest tip de terapie este mai intensivă decât consilierea și terapia obișnuită. Pentru cei cu probleme mai complexe, consilierea psihoterapie este cea mai bună opțiune. Consilierii care oferă psihoterapie lucrează îndeaproape cu clienții lor pentru a se asigura că primesc îngrijirea potrivită.

Comparații

Un consilier este diferit de un psiholog pentru că un psiholog este un om de științe sociale. Un doctorat și un doctorat. sunt opțiuni pentru cei care doresc să urmeze psihologie la nivel de absolvent. Aceste programe permit să aleagă dacă să se concentreze pe cercetare sau practică. Deși ambii pot practica terapia, consilierii și psihologii trebuie să petreacă mulți ani sub ochii profesioniștilor autorizați înainte de a li se acorda licența de a deschide un cabinet privat.

O persoană cu un PsyD nu primește la fel de multă pregătire în cercetare ca cineva care este într-un doctorat. program de psihologie. Un doctorat. student la psihologie va primi pregătire în cercetare și practică. Atât PsyDs, cât și PhDs pot fi psihologi autorizați.

Terapeuții trebuie, de asemenea, să finalizeze formarea pentru a fi autorizați. Consilierii sunt oameni care vă pot ajuta să luați decizii și să vă ofere sfaturi. După cum s-a menționat mai sus, consilierii pot include cei care sunt specializați în consiliere căsătorie și relațională, precum și cei care oferă servicii sociale pentru a ajuta persoanele cu dizabilități. Acest grup include specialiști care sunt specializați în anumite metode, cum ar fi logopezii și dramaturgii.

APA (American Psychological Association) poate include un psiholog. Acesta este cel mai mare grup de psihologi din America. APA găzduiește peste 100.000 de membri. De asemenea, oferă o funcție Găsește un terapeut pe site-ul lor.

Aceste articole ar trebui să ajute la clarificarea diferențelor dintre titluri. Poate fi dificil să faci distincția între consilieri pe baza inițialelor și a literelor. Cercetarea este cheia atunci când se caută profesionistul potrivit. Acest lucru vă va asigura că puteți determina dacă consilierul, psihologul, psihiatrul sau terapeutul dumneavoastră are instrumentele potrivite pentru a vă ajuta. Acești profesioniști sunt toți calificați și au o vastă experiență clinică. Ei vă pot asculta preocupările și vă pot oferi instrumentele pentru a le trata. BetterHelp, un serviciu de sănătate mintală care oferă o varietate de profesioniști, vă permite să îi accesați pe toți din intimitatea și confortul casei dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *